.

.

Szent-Györgyi Albert C-vitaminja

2017. augusztus 31. - horváth eszter

Mérhetetlenül sok információt tanultunk meg, és tanítunk meg, a C-vitamin szervezetre gyakorolt hatásáról. Talán már nincs olyan óvódás korú gyermek sem, aki ne tudna ezekből felsorolni legalább néhányat. Pláne, ki ne ismerné Szent-Györgyi Albert nevét, akit Nobel-díjjal jutalmaztak a C-vitamin kimutatásáért? Tudjuk, hogy a C-vitamin (aszkorbinsav) vízben oldódó vegyület, de azt már kevesebben tudjuk, hogy létezik zsírban oldódó (aszkorbil-palmitát) formája is. A kozmetikai ipar szívesebben alkalmazza ezt, nagyobb stabilitása miatt. Mivel a napfényes nyári napok lassan-lassan múlttá válnak, mindenképp szerettem volna becsempészni ezt a nagy jelentőséggel bíró vegyületet a napi kozmetikai rutinba. Olyan formában szeretném tenni mindezt, amely könnyedén felvihető az arcbőrre, nem hagy fénylő réteget maga után, és gyorsan felszívódik. Ezért döntöttem arckrém helyett, a szérum mellett.

img_20170831_135744_613.jpg

A C- vitaminnak olyan formáját zártam üvegbe  (magnesium ascorbyl phosphate ), amely a vegyületnek egy nagyon stabil változata. Igen erős antioxidáns hatással bír, és hát lássuk be Hölgyeim, ez számunkra nem mellékes tulajdonság! Mindemellett, a nyári napozás, sem tűnt el nyom nélkül. Bizony, bizony egy-két pigment foltocska egészen biztosan ott éktelenkedik mindenki arcbőrén, lenyomataként a forró nyárnak. Így hát csak ácsingózhatunk, adott esetben szó szerint, a makulá(folt)tlan bőrért. De a C-vitamin ebben is segítségünkre lehet, mert jelentősen halványítja az így kialakult foltokat. Növeli a bőr hidratáltságát és komfort érzetét, valamint serkenti a kollagén termelést. 

img_20170831_140034_561.jpg

Most képzeljünk el egy illatot mindehhez! Kinek mi jut eszébe? Én, ha becsukom a szemem, és egy pillanatra lassan beleszippantok a levegőbe, azt hiszem nem is képviselheti hitelesebben a C-vitamin szérumot semmi más, mint a neroli, vagyis narancsvirág illata. Bársonyossággal ruházza fel a bőrt és a lelket egyaránt.

Egyetlen cseppje éppen elegendő… De vessünk egy pillantást a szérum többi összetevőjére is: A narancsvirágvíz mellett helyet kapott a termékben a kamilla virágvíz is. Tökéletes egységet alkotva. Természetesen nem maradhatott el a glicerin és a hialuronsav sem! Az alkotóelemek sorát ékesíti az aloe vera gél, a ferulinsav, a sárgabarackmag olaj, a panthenol (B5), bisabolol…stb.

Csábítóan hangzik!  A dandelion, 30ml cseppentős adagolóban kínálja a „napfény” és neroli párosításából született VITAMIN C SZÉRUMját.

ee2.jpg

 

 

 

 

 

Horváth Eszter-kozmetikus szakoktató, dandelion referencia,-és szépségműhely

A bejegyzés trackback címe:

https://dandelionnaturproduct.blog.hu/api/trackback/id/tr2512794104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása