.

.

Retinol szérum

2018. május 18. - horváth eszter

Tervezgettem, számolgattam, szinergiákat kutattam és az elképzelésem lassan megfogalmazódni látszódott a papíron, százalékok és hatóanyagok formájában. Majd fizikailag is testet öltött, még csak néhány száz milliliter formájában. Kezdetét vette a terméktesztelés!  Így már néhányan, a kontrollcsoport tagjai, kipróbálhatták a dandelion termékcsalád új RETINOL SZÉRUMJÁT! Lassan letörölhetjük az izzadságcseppeket a homlokunkról, hiszen sok hónapnyi megfeszített munka után a végéhez közeledünk! 

Terveim szerint, szeptember környékén, már mindenki próbálgathatja, használhatja a szérumot! Tudom, tudom, elfogult vagyok, nézzétek el nekem, de szerintem maga a csoda ez a termék! Csak néhány összetevő: Retinyl Palmitat, jojoba olaj, E-vitamin, mandula olaj, ligetszépe olaj, boragó olaj, szőlőmag olaj, gránátalma-mag olaj, argán olaj, bisabolol….stb Elég csábítóan hangzik, nem? 

Nézzük meg egy picit tudományosabb alapokra helyezve a hangsúlyt, mit is kell tudni az A-vitaminról, ami a termék egyik fő összetevője…

 76a9ce1e4db04d90277390e92be58775.jpg

 CSODAFORMULA

 Akár így is emlegethetnénk az A-vitamint és különböző származékait. Ismerősen csenghet mindenki számára a Retinol kifejezés, ellenben talán a Retinoidok fogalmával. A retinol, az A-vitamin természetes formája, míg a retinoidok (retinil- palmitát, retinil- acetát, retinil-linoleát) szintetikus alternatívái az A-vitaminnak. Ezeket az alternatív „származékokat”, laboratóriumi körülmények között állítják elő.

 5cc4baf701b171b2282b2e847a31d9d2.jpg

 

MI A KÜLÖNBSÉG?

Mivel a retinol és a retinoidok is az A-vitamin módosult formái, így csupán molekulaszerkezetük tér el egymástól, hatásukban nagy különbség nem tapasztalható. Leszámítva azt a tényt, hogy a retinoidok hosszabb idő alatt váltják ki ugyanazt az eredményt a bőrben, mint maga a retinol.

 

HATÁSUK

 Antioxidánsokként tartják őket számon. Bőrben való felszívódását követően retinollá, majd retinolsavvá alakul át.

Az A-vitamin származékokat, belsőleg is alkalmazhatjuk. Ezeket a készítményeket orvos írhatja fel, abban az esetben, ha indokoltnak ítéli meg, pl. a Roaccutan (retinoidot tartalmaz) szedését, súlyos acnés bőrprobléma esetén. Terhesség és szoptatás ideje alatt sem belsőleg, sem külsőleg nem alkalmazható az A-vitamin egyetlen formája sem!!

Minden bőrtípusra ajánlott a formula, adagolásával és a mellé választott kozmetikumok használatával szabható személyre.

Alig-alig veszi fel a versenyt vele bármelyik anti-agein készítmény, erős ránctalanító hatással rendelkezik.

Mostanra már a kozmetikai rutinom részévé vált, és biztosan nem cserélném le semmi másra!

 

Horváth Eszter-kozmetikus szakoktató

1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dandelionnaturproduct.blog.hu/api/trackback/id/tr4213973836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása