.

.

Május, a melanoma hónapja! Légy te is Naptudatos!

2018. április 25. - horváth eszter

-10 hónappal ezelőtt diagnosztizáltak nálam melanoma malignumot. Óriási szerencsém volt! Időben derült ki a rosszindulatú bőrrák, így megúsztam minden komolyabb, rákos megbetegedés hozományaként ismert kezelést (nyirokcsomó eltávolítás, kemoterápia).

inframe_1524552959438.jpg

„Csupán” néhány műtéten vagyok túl, és jelenleg is, 3 havonta folyamatos kontroll alatt állok. A kontrollok száma idővel fél évre csökken, majd évi rendszerességgel szükséges csak a melanoma gondozás. 5 év után pedig, amennyiben tünetmentes leszek, elhagyható az onkodermatológiai látogatás. A történtek megtanított arra, hogy nem vagyok sebezhetetlen, és nem vagyok kívülálló. Véget nem érő hosszúságúnak tűnő napokat, heteket töltöttem bizonytalanságban, élet és halál érzése között, míg a vizsgálati eredmények megérkeztek. Most arra törekszem, h mindez ne ismétlődhessen meg. Sokkal jobban figyelek magamra! Munkámból adódóan, elkerülhetetlen, hogy ne hívjam fel a figyelmet erre a betegségre! Boldog vagyok, mert megszámlálhatatlan visszajelzést kapok tőletek, hogy rendszeresen ellátogattok szűrővizsgálatokra, és a számos kérdés érkezik fényvédelemmel kapcsolatban is. Magyarországon súlyos probléma a bőrrák. A statisztikák szerint, évente 2000 új bőrrákos megbetegedést tartanak számon, ebből sajnos, nagyjából 400 eset, halállal végződik! Vigyázzatok magatokra!

http://dandelionnaturproduct.blog.hu/2017/08/10/borrak_om 

1.jpg

Horváth Eszter-kozmetikus szakoktató

A bejegyzés trackback címe:

https://dandelionnaturproduct.blog.hu/api/trackback/id/tr713869446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása