.

.

Valóban kizárólag nedves bőrre lehet használni az olajakat?

2018. július 25. - horváth eszter

Számtalan különböző információ kering arról, hogy hogyan is célszerű használnunk a növényi olajakat. Van, aki arra esküszik, hogy kizárólag nedves bőrre alkalmazhatóak, míg a másik tábor, közvetlenül a bőrére használja, mindenféle hókuszpókusz nélkül.

bea187a8165bb6455612cc0aed17144d.jpg

Az ismerőseim körében is akad olyan, aki közvetlenül az arcbőrére csepegtet néhány csepp csipkebogyó olajat. A drogériák polcain is megtalálhatóak a különböző testolajak, mérhetetlen mennyiségben. Így tehát, joggal merül fel a kérdés, hogy száraz vagy nedves bőr felületre vihetőek-e fel ezek!?

A dandelion termékcsalád palettáját is ékesíti egy, csupa-csupa növényi olajakból készült termék, egyik nagy-nagy kedvencem, az ARGÁN FLUID. A használati leírásában az szerepel, hogy nedves bőrre alkalmazható a kozmetikum. Bevallom, amikor a vendégeim ezt a terméket megvásárolják, mindig különös figyelmet fordítok arra, hogy felhívjam a figyelmüket arra, hogy a fluidot nedves bőrre alkalmazzák.

_mg_0496_1.jpg

Tovább gondoltam a dolgot, olvastam, kutakodtam… és arra jutottam, hogy igazából tök mindegy!

Nézzük például, hogy hogyan épül fel egy szérum, vagy emulziós arckrém!

Ha az adott szérumot vizes alapúnak álmodtuk meg, akkor is szükséges hozzá néhány százalékban olajos fázist tennünk, hiszen ezek a molekulák lesznek azok, amik a bőrben tartják a vizet! Ha emulziós arckrémről beszélgetünk, a helyzet szintén hasonló. A krémünk áll egy vizes, és egy zsíros fázisból (plusz emulgeátorból, ami összefogja a két fázist). Ennek a krémnek kb. a 70%-a vízből áll, a többi zsírból, tartósítószerből, emulgeátorból, stb. A működési elv ugyanaz, mint a szérumunknál.

Konklúzió

Senki ne essen kétségbe, ha ezidáig közvetlenül, száraz bőrre használta az arcolaját, vagy akár a testolaját! Ki-ki tegyen kedve és kényelme szerint! A nem nedves bőrre felvitt olajak (is), a bőrben tartják a nedvességet, nem fogják kiszárítani a bőrt!

 

Horváth Eszter 1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dandelionnaturproduct.blog.hu/api/trackback/id/tr6014141633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása