.

.

Egy varázslatos gyümölcs: gránátalma

2017. október 16. - horváth eszter

Napjainkban a gránátalma igazi reneszánszát éli. Mind a bőrápolás, mind a gasztronómia területén.

d8848c6e97f916fd54a475a1b8d91db7.jpg

 

A gyümölcs létezése azonban régmúlt időkre vezethető vissza. Már a Bibliában is említést tesznek róla. Neve többször olvasható az Ótestamentumban. A Biblia mellett hallhatunk a gránátalmáról a Koránban és a görög mitológiában is egyaránt. Úgy tartották, hogy Aphrodité ültette az első gránátalma bokrokat. Más mítoszokban is szóba kerül, többek között Perszephonénak azért kellett visszatérnie az Alvilágba Hádészhoz, mert evett egy szem, az Alvilágban termett gránátalmát. Az ókori görögök a termékenység szimbólumaként tartották számon. Valószínűleg sok-sok apró magja miatt.

www_tvn_hu_844cb7bc69782a8d24ea5042c857ab3b.jpg

 

A gránátalma Ázsiából származik. Európában első alkalommal Granadában termesztették. Hazánkban is megtalálható egy-két bokor belőle. Elsősorban a mediterrán éghajlatot kedveli a gyümölcs. A gránátalma bokor, a terméssel, csak sok évnyi gondoskodás után jutalmaz meg bennünket.

Egészségügyi hatásai vitathatatlanok! Kedvező hatást gyakorolnak a magas vérnyomásra, a szív,-és érrendszeri panaszokra egyaránt. Gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. A legfrissebb kutatások szerint pedig kedvezően hat egyes rákos megbetegedésre is. Elsősorban a mellrák és a prosztatarák területén.

Ez a rendkívül finom és ízletes gyümölcs októbertől februárig megtalálható a boltok polcain. Kár lenne kihagyni!

eb5c9a08fc186844e516519d8d536f27.jpg

 

96a7be8b6d9e10f4fad57164d09cedd7.jpg

A kozmetikában használatos gránátalmamag-olajat, hideg sajtolással nyerik a gyümölcs magjaiból. A bőrbe nehezen jut be, így más anyagok segítségére is szükség van ahhoz, hogy tökéletesen alkalmazhassuk egy-egy kozmetikai termékben. Egyéb tulajdonságai azonban kárpótolnak mindezért. Nagyon erős öregedésgátló hatással rendelkezik a gránátalmamag-olaj. Gátolja az idő előtti ráncosodást, valamint mély hidratáló hatása is figyelemre méltó!

A dandelion termékek Argán Fluid-ja is tartalmaz gránátalmamag-olajat. Azért választottam összetevőként ebbe a termékbe, mert jól alkalmazható az arc és a szem környékén egyaránt. Jelentős anti-ageing hatással rendelkezik, így jól tolerálják az érett bőrök. A száraz, vízhiányos bőrállapot kezelésére kiváló! Fénykárosodott, napozás utáni regenerálódásra kihagyhatatlan. A bőr feszességének és sűrűségének javítására szolgál. Igazi szépség elixír a kozmetikában és a vele készült termékek is egyaránt.

_mg_0496.jpg

Én azt hiszem, nem véletlen hogy az egyik legkeresettebb termék, a gránátalmamag-olajjal készült Argán Fluid!

 

ee2.jpg

 

 

 

 

 

 

Horváth Eszter-kozmetikus szakoktató

A bejegyzés trackback címe:

https://dandelionnaturproduct.blog.hu/api/trackback/id/tr5812992380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása